strictly cars with character

Genève 2016, wat gaan we zien?

11 februari 2016
Nog dik 2 weken en de belangrijkste autobeurs van het jaar opent de deuren. Waar kijken we nu al naar uit? Een eerste selectie.

Spyker

Betekent de aangekondigde C8 Preliator de definitieve terugkeer van Spyker? In Genève gaat het doek eraf.

Pininfarina

Pininfarina is tegenwoordig grotendeels in handen van het Indiase Mahindra. We hopen echter weer op authentiek Italiaans design in Zwitserland als Pininfarina haar conceptcar toont.

Borgward

Als Borgward komt met een fantasielose  aanvulling op de onlangs getoonde BX7, dan kunnen we met een boog om de stand heen lopen. We willen geen generieke SUV, maar een eigentijdse Isabella. [caption id="attachment_16275" align="alignnone" width="640"] Borgward: een SUV of toch een Isabella-revival?[/caption]

Gumpert

Gumpert is terug en toch ook weer niet. Tegenwoordig heten de Duitsers Apollo. Hun krachtige Arrow zullen de liefhebbers van pk-monsters  -zoals wij – wel kunnen waarderen.

Aston Martin DB 11

De opvolger van de DB9, de Aston Martin DB 11, staat ook in Genève.  Op de V8 moeten we nog even wachten, dus trappen de Britten af met de V12. Ach, het moet maar.

Maserati Levante

Maserati haalt het doek van haar Levante. Haar eerste SUV in het gamma kent een V6 met 425 pk of zelfs een V8 met 560 pk. De drie diesels hebben 250, 275 en 340 pk. En wellicht staat er ook een plug-in hybride versie op stapel.

Pagani Huayra Roadster

Het altijd lekker exotische Pagani brengt zijn Huayra Roadster meer naar Genève. Dat betekent: een carbon-titanium frame, een oplage van 100 stuks en 730 pk aan vermogen.

Opel

De zeer fraai gelijnde Opel GT Concept heeft zich al uitvoerig aan de wereld laten zien in een rits van foto’s, maar het is toch altijd leuker om hem in het echt te aanschouwen. Aan boord de 1,0-liter driecilinder turbomotor die we kennen uit de ADAM, de Corsa en Astra.

Auto van het Jaar

De shortlist bestaat uit de Audi A4, BMW 7 Serie, Jaguar XE, Mazda MX5, Opel Astra, Skoda Superb en Volvo XC90, maar wie wordt de Auto van het Jaar? Ook dat wordt bekend gemaakt in Genève.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer