strictly cars with character

Blik op Genève: Lexus, Mercedes en SsangYong

15 februari 2016
Dat begin maart de autosalon van Genève weer losbarst is al goed te merken. De teasers en onthullingen -van onder meer Lexus, Mercedes-Benz en SsangYong  -vliegen ons om de oren.

Lexus LC 500 als hybride

Lexus toonde haar LC 500 al met een indrukwekkende 5,0-liter V8. Maar natuurlijk moeten de milieubewuste Japanners daar ook iets schoners tegenover zetten. In Genève komt Lexus daarom met de hybride aangedreven LC 500h. De specificaties worden over twee weken bekend gemaakt.

Het SsangYong-offensief

Vorig jaar kwam margemerk SsangYong al met haar Tivoli, een compacte crossover, nu komt daar ook een verlengde versie van; de Tivoli XLV. De extra 24 centimeters moeten het bagagevolume vergroten van 423 naar 720 liter. SsangYong brengt naar de Tivoli XLV ook de SIV-2 mee naar Genève, een SUV die voorlopig nog een concept is.

C-Klasse Cabrio

De Zakenauto van het Jaar is binnenkort ook zonder dak te rijden. De C-Klasse Cabriolet wordt namelijk in Genève onthuld. Hoewel Mercedes-Benz in dit stadiun alleen een schets wil delen, zal de C-Klasse Cabrio veel weg hebben van de S-Klasse Cabriolet.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer