strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Koenigsegg, Audi en Apple

18 februari 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: dubbelslag van Koenigsegg, Audi A3 sedan als RS en Apple gaat voor compacte ruimtewonder.

Koenigsegg pakt dubbel uit

Koenigsegg komt met twee primeurs naar Genève over twee weken. De Zweedse sportwagenbouwer neemt zowel de Agera RS als de Regara mee. De Agera RS stond vorig jaar (zie afbeeldingen) ook al te schitteren op de Autosalon, maar omdat alle 25 exemplaren binnnen een jaar verkocht zijn, is het nu al tijd voor zijn opvolger. De Regara konden we al zien al conceptcar, wordt nu als productieversie getoond. Of hij nog steeds 1.500 pk heeft en een koppel van  liefst Nm 2.000 Nm, valt nog te bezien.

Audi A3 sedan als RS

De Audi RS3 kennen we al. Maar dan in de Sportback-carrosserievariant. Als sedan bestond hij nog niet. Daar komt nu verandering in meldden diverse automedia. Audi zal de komst namelijk bevestigd hebben. De Audi RS3 Sedan zal bovendien als eerste beschikken over nieuw getekende koplampen, die we later ook in de rest van de A3-reeks terug zullen gaan zien.

Apple gaat Italiaans

Apple is hard bezig met het ontwikkelen van haar eerste auto. Als belangrijke inspiratiebron voor dat model geldt een bijzondere auto: de Fiat 600 Multipla uit 1957. Ze zijn in Silicon Valley danig onder de indruk van het feit dat zo’n klein autootje toch zes zitplaatsen herbergt. Krijgen we binnenkort dus een compacte ruimtewagen te zien van Apple?

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer