strictly cars with character

Volvo doet de sleutel in de ban

19 februari 2016
Keyless entry kennen we al een tijdje. Maar dan moet je sleutel toch nog mee. Volvo wil nu helemaal van de sleutels af en kiest voor een app. Binnenkort komen er bij de Wegenwacht telefoontjes binnen van mensen die hun auto niet meer inkunnen omdat ze hun smartphone kwijt zijn, of omdat de batterij leeg is en nergens kunnen laden. Als het aan Volvo ligt verdwijnt de fysieke sleutel namelijk en wordt deze vervangen door een app. Deze digitale sleutel werkt via Bluetooth-technologie.

Autodelen

Het voordeel van de app is dat de digitale sleutels ook gedeeld kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld meerdere sleutels opslaan in de app als je meer dan één auto bezit en je kunt je auto makkelijker uitlenen. Zo worden de Volvo’s ideaal voor autodeelprojecten. Volvo denkt dat de applicatie ook de service kan vergroten van verhuurmaatschappijen. Via de app kun je een huurauto boeken en betalen, waarna je de digitale sleutel direct opgestuurd krijgt. Via de GPS kun je precies detecteren waar je huurauto geparkeerd staat, ontgrendelen en wegrijden.

2017

Wie morgen al zijn Volvo zonder sleutel wilt openen, moet nog even wachten. Dit voorjaar start Volvo eerst met praktijktesten op de luchthaven van Göteborg. Daar zal autodeelbedrijf Sunfleet de technologie in gebruik nemen. Volgend jaar wordt de digitale sleutel verder uitgerold binnen de zakelijke markt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer