strictly cars with character

Genève 2016: Exoten kijken

23 februari 2016
Naast de gerenommeerde automerken wordt het op de Autosalon van Genève volgende week een feest voor de liefhebbers van wat exotischer materiaal. U weet wel: auto’s met meer dan 2.000 pk of 0-100 km/u sprints in een oogwenk.

Arash AF10

Het Britse Arash Motor Company komt haar AF10 tonen in Genève. De opgewaardeerde 6,2-liter V8 uit de Chevrolet Corvette levert al 913 pk aan vermogen, maar omdat je daarmee blijkbaar nog niet opvalt, is besloten om vier elektromotoren te monteren die daar nog eens een kleine 1.200 pk bij op laten tellen. Met 2.110 pk wil de AF10 wel vooruit. De AF8 Cassini met 550 pk komt ook mee naar Zwitserland.

Rimac Concept_One

Dat je met ongeveer de helft aan pk’s ook best kunt leven, bewijst het Kroatische Rimac Automobili. Haar Concept_One – ondanks de bijzondere naam toch echt een productieversie – heeft ‘slechts’ 1.089 pk en spurt daarmee in 2,6 seconden naar de 100 km/u. De Concept_One is volledig elektrisch aangedreven.

Pagani Huayra BC

Na de legendarische Zonda, doet Pagani het nu met haar Huayara. De 730 pk kennen we al, de 800 pk versie is nieuw. Deze Pagani Huayra BC - naar de overleden Italiaanse autoverzamelaar Benny Caiola – put uit de 6,0-liter V12 haast 1.100 Nm. Alle 20 Huayra’s BC zijn al voor haar Genève-debuut verkocht voor 2,3 miljoen euro per stuk.

Koenigsegg Agera RS en Regara

Het Zweedse Koenigsegg komt met twee primeurs naar Genève; de Agera RS en de Regara. De Agera RS is al weer de opvolger van het model dat vorig jaar ook Zwitserland debuteerde en de Regara is met 1.500 pk en een koppel van 2.000 Nm lekker over de top.

ApolloN

Gumpert heet tegenwoordig Apollo. Haar ambities worden niet onder stoelen en banken gestoken, want in Genève belooft Apollo te komen met de snelste auto van dit moment; de ApolloN. We gaan het volgende week zien wat dat betekent.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer