strictly cars with character

Zenith edition als afscheid Phantom

24 februari 2016
De Rolls-Royce Phantom  Coupé en Drophead Coupé worden aan het eind van dit jaar bedankt voor bewezen diensten in de vorm van de Zenith Edition als afzwaaimodel. Hoewel de Phantom sedan in 2018 een vervolg krijgt, zien we de Coupé niet meer terug. Als eerbetoon een paar van de meeste bijzondere Phantoms Coupé en Drophead Coupé van de laatste jaren.

The Waterspeed Collection

In de jaren dertig werd er een snelheidsrecord gevestigd op het Lago Maggiore door een speedboat voorzien van een Rolls-Royce-motor.  Dat record door Sir Malcolm Campbell inspireerde Rolls-Royce in 2014 tot de Waterspeed Collection; een Phantom Drophead Coupé in ‘Maggiore’-blauw en voorzien van diverse houten accessoires.  

Goodwood

Je kunt een auto natuurlijk ook inspireren op een circuit. De Phantom Coupé ‘Goodwood’ bezit over koolstofvezel-details en een lekker contrastrerend rood interieur. De lakkleur in Gunmetal-grijs maakt deze sportieve versie af.

Maharaja

Lang niet altijd wordt de Phantom Drophead Coupé met smaak aangekleed door zijn nieuwe eigenaar. Deze speciale Maharaja-editie voor een rijkaard in Dubai kent namelijk accenten in Emerald Green die toch niet helemaal lekker combineren met wit leder en een houten inleg. Gezien de lakkleur in Carrara White is willen opvallen waarschijnlijk de belangrijkste reden geweest voor de aanschaf.

Al-Adiyat

Het geluid dat de paardenhoeven fabriceren als het edele dier rent wordt Al-Adiyat genaamd. Bij dit raspaardje van Rolls-Royce, een one-off Phantom Coupé Al-Adiyat, zijn daarom verschillende eenhoevigen geborduurd in de hoofdsteunen. En dan die kleur; lekker felrood.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer