strictly cars with character

Genève 2016: Alpine, Mercedes-Benz en Borgward

1 maart 2016
Genève is deze dagen even het epicentrum van de autowereld. De onthullingen van nieuwe modellen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Dit is de laatste oogst:

Borgward aan de crossover

Het roemruchte Borgward is al weer even terug en na haar eerste SUV, de BX 7, is het nu de beurt aan twee crossovers in conceptcar-uitdossing: de BX 5 en BX 6 TS. De BX 5 is een plug-in hybride 4x4 met een systeemvermogen van 158 pk. De auto oogt modern, maar lijkt zijn inspiratie te vinden in heel wat andere Duitse merken. Datzelfde geldt voor de BX 6 TS, een SUV met coupévormige daklijn. De TS is een stuk krachtiger dan de BX 5, want in dit geval levert de plug-in hybride een systeemvermogen van 422 pk.

Alpine niet te zien

De Autosalon van Genève is nu niet een evenement dat je als automerk zomaar aan je voorbij laat gaan. Toch lijkt het gereïncarneerde Franse Alpine dat wel te doen. De Alpine Vision showauto zou in Zwitserland met de wereld gedeeld worden - dachten wij massaal - als opmaat naar het eerste productiemodel in 2017. Renault meent nu dat haar kleine broertje dat nooit van plan was en heeft nu later in het jaar een speciaal Alpine-event ingepland. Inmiddels weten we ook dat er naast een A110-opvolger een Roadster en een SUV in de pijplijn zitten.

C-Klasse Cabriolet met vier kapkleuren

Mercedes-Benz heeft haar C-Klasse Cabriolet alvast onder het doek vandaan getoverd. En wel met een stoffen kap die in vier kleuren leverbaar wordt. In 20 seconden klapt het in of uit en dat kan ook al rijdend gebeuren, zolang de snelheid maar niet de 50 km/u overschrijdt. De motoriseringen van de nieuwe C-Klasse Cabriolet zijn gelijk aan de coupé-versie.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer