strictly cars with character

Geneve 2016: Audi, Techrules en Pininfarina

1 maart 2016
Genève is deze dagen even het epicentrum van de autowereld. De onthullingen van nieuwe modellen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Dit is de laatste oogst: Audi, Techrules en Pininfarina.

Pininfarina aan de waterstof

Dit behoorlijk extreme model is de H2 Speed Concept van Pininfarina. De auto is voorzien van een brandstofcel. De H2 Speed Concept is namelijk samen ontwikkeld met GreenGT, een organisatie die als droom heeft met een waterstofracer deel te nemen aan Le Mans.

Techrules rijdt op kerosine

Na Build Your Dreams (BYD) is China weer een autofabrikant rijker met een pakkende Engelse naam: Techrules. In Genève staan ze met de AT96 en de GT96; twee gelikte sportwagens. De technologie aan boord is bijzonder. De AT96 en GT96 zijn plug-in hybrides waarbij een turbinemotor samenwerkt met een elektromotor. Samen zorgen ze voor 1.044 pk. Terwijl de turbinemotor AT96 op kerosine functioneert, AT staat immers voor Aviation Turbine, daar verkiest de GT96 aardgas (GT is de afkorting voor Gas Turbine).  Techrules wil binnenkort ook meer alledaagse auto’s gaan ontwikkelen.

En dat is vier: de Audi Q2

Na de Q7, Q5 en Q3 is ook een vierde SUV in het aanbod van Audi te bewonderen; de Q2. Een Q1 lijkt gezien de eerdere reeks logischer, maar wellicht wil Audi die naam vrijhouden voor nog een ander model. De compacte Q2 is 4,19 meter lang en wordt leverbaar met ondermeer een1.0-liter driecilinder TFSI-benzinemotor met 85 kW/110 pk. De krachtigste benzinemotor is de 2.0 TFSI met 140 kW/190 pk. Verder zijn er twee 2.0 TDI’s beschikbaar, eentje met 150 en eentje met 190 pk. De technologie aan boord komt rechtstreeks uit het hogere segment. Onder meer zijn een head-up display, Audi virtual cockpit en diverse geavanceerde rijhulpen aanwezig. De Q2 moet dit najaar zijn weg naar de Audi-dealers vinden.  

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer