strictly cars with character

Genève 2016: Apollo, Morgan en meer

2 maart 2016
Genève is deze dagen even het epicentrum van de autowereld. De onthullingen van nieuwe modellen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Dit is de laatste oogst: Morgan, Chevrolet, Alfa Romeo, Bentley en Apollo.

Apollo

Apollo – voorheen Gumpert – showt in Genève liefst twee supersporters. De ApolloN, herkenbaar aan zijn enorme achterspoiler, lepelt 700 pk en 880 Nm uit z’n 4,2-liter V8 krachtbron. Omdat de N slechts 1.200 kilo weegt, is dat voldoende voor een topsnelheid van 360 km/u en een 0-100 km/u sprint in drie seconden. Apollo nummer twee is de Arrow. Zijn 4,0-liter V8 is goed voor 1.000 pk en eveneens 1.000 Nm. De topsnelheid is 360 km/u en de klassieke spurt verloopt in 2,9 tellen.

Bentley

Zet eens 6,5 ferme stappen door je huiskamer of kantoor. En kijk nu naar het punt waar je bent begonnen. Dan heb je een beetje een idee hoeveel 6,58 meter is, de lengte van de Mulsanne Grand Limousine by Mulliner. De speciaal samengestelde Bentley is door Mullinervoorzien van ondermeer wijnkoeler, intercom en een dimmend glas. Als je even wat privacy op de immense achterbank wilt.

Morgan

Het Britse Morgan staat bekend om haar met de hand gebouwde neo-klassiekers. De EV3, bijna klaar voor productie, is een driewieler met een elektrische aandrijving en 62 pk. Dat klinkt weinig, maar doordat de uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie en het essenhouten frame uiterst licht zijn, komt de EV3 niet boven de 500 kilo uit. De actieradius bedraagt bijna 250 kilometer, en van 0-100 km/u gaat in 9 seconden.

Chevrolet

De Chevrolet Corvette in een lichtgewicht jasje heet de Grand Sport. Hij wordt voortgestuwd door een LT1 6.2 V8 uit de Stingray waarbij 466 pk aan vermogen en 630 Nm koppel vrijkomt. Grand Sport betekent dat het onderstel sportiever is afgesteld en dat een krachtiger Brembo-remsysteem is gemonteerd. Een elektronisch sperdifferentieel en Magnetic Ride Control moeten de rij-dynamiek verder vergroten. In het najaar komt de Grand Sport naar Europa.

Alfa Romeo

De Alfa Romeo Giulia laat ook eindelijk zijn neus zien in Genève. Natuurlijk maakten we al kennis met de zeer potente Quadrifoglio (510 pk en 600 Nm) maar we zagen de langverwachte Italiaan nog niet met een 2,0-liter MultiAir- benzinemotor met 200 pk en 330 Nm. Standaard in combinatie met de Q-Tronic-achttrapsautomaat overigens. Als diesel geldt de 2.2 JTD, die in twee vermogensvarianten leverbaar wordt: 150 pk en 180 pk. Het koppel bedraagt respectievelijk 380 Nm om 450 Nm.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer