strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Maserati, Pagani, DS

15 maart 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Maserati stelt uit, Pagani Huayra als Roadster en PSA Peugeot-Citroën terug naar Amerika.

Pagani Huayra Roadster komt in de zomer

De Pagani Huayra BC is nog maar net onder het doek vandaan of het merk kondigt de komst van de Pagani Huayra Roadster aan. Het model werd al jaren geleden verwacht, maar blijkbaar wil Pagani spijkers met koppen slaan door de BC en de Roadster in hetzelfde jaar te introduceren. Tijdens de Pebble Beach Concours d’Elegance, op 21 augustus 2016, krijgt de Pagani Huayra Roadster zijn première.

Maserati doet het rustig aan

De Maserati Levante deed er ook wel even over voordat hij echt geïntroduceerd werd – goed beschouwd was de Kubang Concept uit 2003 al een eerste vingeroefening - dus ook de Alfieri laat op zich wachten. In 2014 werd geopperd dat we de Alfieri dit jaar te zien zouden krijgen, maar Maserati wil nu geen jaartal meer noemen waarin de coupé het levenslicht ziet. Waarschijnlijk betekent dat we er nog flinke tijd op moeten wachten. En zagen we die vertragingstactiek niet ook al bij concerngenoot Alfa Romeo?

PSA Peugeot-Citroën waagt de oversteek

Waar de Europeaan massaal warm loopt voor een Frans automerk, daar laat de Amerikaan al sinds begin jaren negentig verstek gaan.  PSA Peugeot-Citroën is dat de eer te na en denkt over een terugkeer op Amerikaanse bodem (Citroën verdween in 1974, Peugeot in 1991). De Fransen vergaat het financieel weer voor de wind en willen internationale expansie. Een belangrijke rol daarin lijkt weggelegd voor het nieuwe merk DS, voorheen de luxe modellijn van Citroën.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer