strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Aston Martin, Mercedes-AMG en Volkswagen

17 maart 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: sterkste Golf GTI ooit nu handgeschakeld, Aston Martin roept de hulp in van F1-stal en Mercedes-AMG pakt de GLC-Klasse aan.

Krachtigste Golf GTI nu ook met handbak

Met 265 pk is de Golf GTI Clubsport de krachtigste GTI ooit. Hij was al leverbaar met 6-traps DSG-transmissie, maar vanaf nu ook met een handgeschakelde zesversnellingsbak. In 6,3 tellen wordt de sprint naar 100 km/u afgelegd en de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Prijzen beginnen bij € 42.490,-

Aston Martin werkt aan hypercar

Samen met Red Bull Racing werkt Aston Martin aan een F1-wagen voor op de weg. Althans, de hypercar moet sterk leunen op de techniek van de F1-stal. Dus verwacht de nodige aerodynamica en lichtgewicht materialen en een zeer krachtige motor, maar natuurlijk wel verpakt in een stijlvol Aston Martin-jasje. Wanneer het project AM-RB 001 af is, is nog niet bekend.

Mercedes-AMG heeft er zin in

Vorige week lieten we al de Mercedes-AMG E 43 4MATIC zien en nu is het de beurt aan de Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC. De Duitsers hebben duidelijk de lente in de bol met al dat pk-geweld. Net als in de rappe E-Klasse kiest de GLC-Klasse voor een 3,0-liter V6 Biturbo. De 401 pk en 520 Nm zijn echter ingeruild voor iets minder pk´s – 367 in totaal – bij een gelijkwaardig koppel. De 0-100 km/u spurt verloopt in 4,9 seconden. AMG Ride Control is standaard, net als een sportonderstel, de beschikbaarheid van diverse rijmodi en extra krachtige remmen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer