strictly cars with character

Mercedes-Benz GLC Coupé: SUV meets Coupé

23 maart 2016
Op zoek naar nieuwe klantengroepen – en omdat de concurrent het ook doet – krijgen we steeds vaker bijzondere carrosserievarianten te zien. Denk aan de SUV met softtop; de Range Rover Evoque Cabrio en de SUV met coupévormige daklijn zoals de BMW X6. In dat laatste rijtje valt ook de GLC Coupé van Mercedes-Benz. De Range Rover Evoque Cabrio kreeg eerst de lachers op zijn hand. Waarom zou je in een SUV willen rijden die ook cabriolet wil zijn. Inmiddels zijn we aardig gewend aan zijn verschijning. Volkswagen wil nu ook met de T-Cross Breeze in 2018 een open SUV uitbrengen.

SAV

Zowel BMW als eeuwige rivaal Mercedes-Benz hebben de SAV ontdekt. Een SUV met coupélijnen. BMW heeft de X6 en de X4, Mercedes-Benz respectievelijk de GLE Coupé en nu ook de GLC Coupé. Het grote verschil is dat de X6 en X4 door BMW als aparte modellen in de markt worden gezet, bij Mercedes zijn het de coupé-varianten van de ‘normale’ GLE en GLC.

GLC Coupé

De GLC Coupé is met een lengte van 4,73 meter acht centimeter langer dan de GLC en ook nog eens 4 centimeter lager. De Mercedes-Benz GLC Coupé komt in het najaar de keuze bestaat dan waarschijnlijk uit twee diesels (220d en 250d) een één benzinevariant (250). Later moeten dan de AMG-versies en een plug-in hybride nog volgen. De GLC Coupé zal standaard beschikken over vierwielaandrijving en een negentraps automaat.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer