strictly cars with character

BMW gaat autodelen in de VS

9 april 2016
In Duitsland is BMW al actief met haar car-sharing dienst DriveNow. Nu waagt het autodelen de oversteek naar de VS onder de naam ReachNow. Vorig jaar probeerde BMW al voet aan de grond te krijgen met haar autodeel-programma in San Francisco. Het kreeg daar geen voet aan de grond omdat het stadsbestuur wilde werken met vooraf aangewezen parkeerplekken voor deelauto’s. Een paar honderd kilometer noordwaarts, in Seattle, doet BMW nu een nieuwe poging met ReachNow.

370 auto's

BMW start haar deelautoprogramma op met 370 auto’s. Ze kiest voor de BMW 3 Serie, de BMW i3 en MINI Coopers. De auto’s zijn te reserveren via een app op de smartphone. ReachNow gebruikers betalen eenmalig 29 dollar om van de dienst gebruik te kunnen maken en vervolgens 0,49 dollar per minuut. Wie de deelauto’s langer gebruikt, ziet de kosten dalen. Voor drie uur moet 50 dollar betaald worden, voor een halve etmaal 80 dollar en voor 24 uur 110 dollar.

Tien steden

Op termijn wil BMW haar deelautoprogramma uitrollen in tien Amerikaanse steden. Het denkt ook aan een brengservice, lange termijn verhuur en het inzetten van chauffeurs. Verder moeten BMW-eigenaren de kans krijgen om hun eigen auto beschikbaar te stellen aan het deelautoprogramma. Ook Ford en General Motors zijn met  car sharing projecten actief in de VS. Naar verwachting zullen op korte termijn meer automerken volgen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer