strictly cars with character

Wonen in een Porsche, ruiken als Bentley

13 april 2016
Luxe automerken zetten vol in op de belevenis rond hun merk. Zo kun je voor circa 10.000 euro per nacht slapen in de special Bentley-suite in het New Yorkse St. Regis hotel. En de nieuwe eau de toilette van het merk - Infinite Rush – is pikant en fris, met een warme houten ondertoon. Helemaal Bentley. Het verpakken van de merkbeleving in allerlei producten komt in steeds meer gedaanten. Bugatti verzacht het wachten op haar toekomstige supercar, de Chiron, met een gelijknamige mode-lijn. Dat het stoere lederen jack 7500 euro kost en de luxe damestas 3800 euro is alleen maar goed. Deze producten zijn niet bestemd voor jan en alleman maar - net als de 1.500 pk sterke Chiron – voor de happy few.

Winkelervaring

Maserati verkoopt haar luxe accessoires in een eigen stijlvolle lifestyle-winkel in het hartje van Milaan. Het is meteen ook de plek waar ze de producten van haar partners Ermenegildo Zegna, Bulgari, La Martina en Dr. Vranjes aan de man brengt. Na het winkelen kun je nog even rustig naborrelen in de Lounge Bar van het merk.

Voetbalschoenen

Porsche timmert al een aantal jaren aan de weg met Porsche Design. De ultieme jongensdroom – een Porsche – wil je namelijk ook aan je pols of op je neus. Voor een Porsche Design horloge – vervaardigd uit titanium - tel je als fan van het merk zonder blikken of blozen bijna 3.000 euro neer. Porsche Design heeft bovendien de weg gevonden naar de kledingkast. Een Porsche Design blazer van 790 euro mag daarin niet ontbreken. De Porsche Design mode-lijn – voor hem en haar – schittert inmiddels op de meest prestigieuze fashion weeks. In samenwerking met Adidas heeft Porsche Design het zelfs geschopt tot het voetbalveld in de vorm van stijlvolle zwarte kicksen.

Wonen in een Porsche

Het dagelijks leven van de geslaagde zakenman willen kleuren gaat bij Porsche Design inmiddels zover dat in Miami de Porsche Design woontoren verrijst. Het zestig verdiepingen tellende complex moet in juni af zijn en telt 132 woningen voor de rich and famous. Het penthouse staat te koop voor 32,5 miljoen dollar en is voorzien twee zwembaden en een ‘sky garage’ met ruimte voor vier auto’s. Porsches welteverstaan. Hoe je je bolide boven krijgt? Simpel, daar is een ingenieuze autolift voor bedacht. In dat opzicht is een setje van twee Ferrari-dobbelstenen dat van de hand gaat voor circa honderd euro, nog vrij onschuldig. Boven: De Porsche Design woontoren in Miami. Onder: Porsche schittert ook op de catwalk Jaguar heeft zijn merknaam onder meer verbonden aan een racefiets en Jaguar F-TYPE schoenen. De ultieme rijschoen zoals de Britten hem zelf noemen. Een Spyker aan je pols Porsche is nu ook in het winkelcentrum te vinden Ruiken als Bentley Een Blackberry in Porsche Design. Vanaf 2.000 euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer