strictly cars with character

Volkswagen denkt aan nieuwe luxe SUV

18 april 2016
Op de komende autoshow van Peking (vanaf 25 april) toont Volkswagen een conceptcar die de voorbode belooft te zijn van een premium SUV met hybride-aandrijving. De beelden die Volkswagen al heeft vrijgegeven van haar conceptcar laten onder meer een stoere, brede voorzijde zien en futuristische achterlichtunits. Volkswagen zegt zelf dat ze in China volgende week één van ‘s werelds meest geavanceerde full-size SUV’s presenteert. Een full-size SUV met sportieve en elegante accenten.

Plug-in

De nieuwe SUV kent een plug-in hybride-aandrijving met 376 pk en 700 Nm. De elektrische actieradius bedraagt tot 50 kilometer. Het gemiddelde brandstofverbruik zou onder de 3,0 l/100 km moeten liggen, terwijl de auto in 6,0 seconden naar 100 km/u accelereert.

Interactief

De conceptcar krijgt het nodige digitale vernuft mee. Volkswagen spreekt onder meer over een  ‘Active Info Display’ en ‘Curved Interaction Area’; ofwel een flinke dosis interactieve mogelijkheden via digitale schermen en slimme bedieningselementen. Het interieur wordt als een relaxte leefruimte omschreven. Volgende week zien we wat dat betekent.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer