strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: autoshow van Peking

25 april 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Lexus IS krijgt een facelift, T-Prime Concept GTE lijkt toekomstige SUV van Volkswagen en Audi TT RS blijft vijfcilinder trouw.

Audi TT RS met 2,5-liter vijfcilinder

Audi heeft de Audi TT RS als de TT Cabrio RS meegenomen naar China. Op de autoshow van Peking werden de auto’s onthuld met de bekende 2,5-liter vijfcilinder. De krachtbron is goed voor 400 pk en 480 Nm en daarbij past een 0-100 km/u sprint van 3,7 seconden. De Roadster is twee tienden langzamer. Dit najaar staat de Audi TT RS in de showroom.

T-Prime Concept GTE start SUV-offensief

In China floreert de SUV, dus Volkswagen kiest niet toevallig de Auto China 2016 uit om haar T-Prime Concept GTE te tonen. De plug-in hybride met een systeemvermogen van 381 pk en 700 Nm aan koppel belooft het begin te zijn van een heus SUV-offensief van het geplaagde merk. In de toekomst wil Volkswagen immers in elk relevant segment een SUV aanbieden. Binnenin de premium SUV vinden we onder meer een Curved Interaction Area; een nieuw digitaal display- en bedieningsconcept. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Sjlq3mFvMLw[/embed]

Het nieuwe gezicht van de Lexus IS

Wereldschokkend zijn de veranderingen aan de Lexus IS niet, maar wel degelijk heeft er een facelift plaatsgevonden. Op Auto China 2016 is te zien dat de vernieuwde Lexus IS de voorbumper en lichtunits heeft bijgetrokken, net als de grill. Nieuwe achterlichten en uitlaatpijpen domineren de achterzijde. Onderhuids heeft de Lexus IS geen aanpassingen ondergaan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer