strictly cars with character

Tesla Model 3 gaat ook voor de waanzin

3 mei 2016
De ‘Ludicrous mode’ die we kennen van de Tesla Model S zal ook zijn opwachting maken in de nieuwe Tesla Model 3, heeft Elon Musk bevestigd. Tesla Motors-topman Elon Musk weet zijn waar goed te verkopen. Op de Model S introduceerde het eerder al de ‘Insane mode’, waarbij de auto in iets meer dan drie tellen vanuit stilstand naar de 100 km/u schoot, om vervolgens de overtreffende trap te brengen met de ‘Ludicrous mode’. En inderdaad: 2,8 seconden voor de klassieke sprint is indrukwekkend. Waanzinnig, zo je wilt.

Ludicrous mode

Hoewel de ‘Ludicrous mode’ geïntroduceerd werd op de P90D, de geupgrade versie van de Model S, is de extra snelle acceleratie niet te danken aan het vergrootte accupakket (dat van 85 naar 90 kWh ging). Dat accupakket heeft vooral betrekking op de actieradius, dat bij de Model S met ruim 20 kilometer toenam. De ‘Ludicrous mode’ werd vooral mogelijk doordat de elektronica werd aangepast in combinatie met een nieuwe geavanceerde zekering van de batterij die meer kracht aankan.

Model 3

Welke specificatie de ‘Ludicrous mode’ precies aan de nieuwe Model 3 meegeeft, is nog niet bekend. Waarschijnlijk geeft het een acceleratievoordeel van een kleine halve seconde. En dat is aanzienlijk op de toch al vlotte 0-100 km/u sprint van zes tellen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer