strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Apple, Audi en BMW

13 mei 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Audi en BMW kiezen voor vol-elektrisch in het hogere segment en Apple investeert in Chinese Uber-concurrent.

Vol-elektrische Audi SUV in 2 jaar

Audi heeft op haar aandeelhoudersvergadering laten doorschemeren te werken aan een volledig elektrisch aangedreven grote SUV. In 2018 moet het model met een actieradius van minimaal 500 kilometer de markt betreden. Vanaf dat moment wil het merk ieder jaar minimaal één elektrische auto aan haar portfolio toevoegen.

Elektrisch topmodel BMW in 2021

In 2021 wil BMW haar iNext presenteren als het nieuwste vlaggenschip van het merk. De volledig elektrisch aangedreven iNext komt dus nog boven de 7 Serie te staan. De iNext zal over de laatste technologische snufjes beschikken die na diens introductie ook in de overige BMW-modellen zullen worden geïntroduceerd.

Apple investeert in Chinese Uber-concurrent

Dat Apple vol inzet op mobiliteit blijkt nog maar eens nu de Amerikanen een aandeel nemen in het Chinese Didi Chuxing. De aanbieder van taxi´s, luxe auto´s en chauffeurs via de smartphone heeft een marktaandeel van 87 procent in de Chinese markt.  De kapitaalinjectie vanuit Silicon Valley bedraagt 1 miljard dollar. Volgens Apple is de investering bedoeld om de Chinese markt beter te leren kennen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer