strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Koenigsegg, Alfa Romeo en Genesis

19 mei 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Koenigsegg doet aan extreme downsizing, Alfa Romeo Giulia pas in 2020 semi-autonoom en Genesis maakt haast.

Koenigsegg gaat downsizen

De Zweedse supercarbouwer Koenigsegg denkt het voortaan aan te kunnen met motoren met een aanzienlijk kleinere cilinderinhoud. Het werkt momenteel aan een 1,6-liter krachtbron die minimaal 400 pk moet leveren. Bij de ontwikkeling van de extreem sterk gebouwde motor – voorwaarde om zoveel kracht aan te kunnen – is de Chinese fabrikant Qoros in de arm genomen.

Semi-autonome Giulia in 2020

Ook Fiat Chrysler Automobiles (FCA) stapt in autonoom rijden. Maar voor 2024 hoeven we geen zelfrijdende Maserati, Dodge of Fiat te verwachten. Met semi-autonome technologie maakt FCA wat meer haast, zo moet de Alfa Romeo Giulia vanaf 2020 de techniek aan boord hebben die vergelijkbaar is met de huidige Tesla Model S, aldus CEO Harald Wester.

Genesis vol ambitie

Genesis, het luxemerk van Hyundai, houdt niet van half werk. De komende vier jaar wil het in totaal zes verschillende modellen in de markt zetten. Naast de huidige G90 (met onder meer een 5,0-liter V8) zullen eerst de iets kleinere G80 volgen en de G70, die onder meer de BMW 3 Serie competitie moet geven. Verder zal er nog een coupé-variant van de G70 volgen en twee SUV’s. Genesis denkt bovendien sterk aan plug-in hybride aandrijvingen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer