strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Ferrari, Bentley en Mazzanti

31 mei 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: LaFerrari gooit het dak eraf, Bentley is ver met haar compacte tweedeurs coupé en Mazzanti haalt 1.000 paarden aan boord.

LaFerrari Spider komt volgend jaar

Sergio Marchionne heeft het bevestigd, de LaFerrari Spider is op komst. In 2017 zou de open versie van de Italiaanse supercar het licht moeten zien. De verwachting is dat het een coupé-cabriolet wordt, dus liefhebbers van een authentiek stoffen dakje hebben het nakijken. Over oplage en prijs is nog niets bekend, maar waarschijnlijk overstijgt de Spider de 499 exemplaren van de gesloten La Ferrari niet. Gesproken wordt van een hybride aandrijving die goed is voor 963 pk.

Bentley bijna klaar met tweedeurs coupé

Bentley is ver gevorderd met een relatief compacte tweedeurs coupé. Het model is afgeleid van de EXP 10 Speed 6 concept die het merk eerder toonde. De 'kleine' coupe zou gelanceerd worden na de lancering van de nieuwe Continental. Ook is er sprake van een cabrioletversie die gebaseerd is op de coupé. Bij de Bentley EXP 10 Speed 6 werd gesproken over een hybride aandrijflijn, maar het is niet duidelijk of de nieuwe Bentley ook daadwerkelijk daarover gaat beschikken.

Mazzanti Evantra zet in op 1.000 pk

De Mazzanti Evantra kennen we al. Met ruim 600 pk is het bepaald geen slak op de weg. Toch hebben de Italianen de behoefte om ook een Millecavalli-versie uit te brengen; ofwel een Evantra met 1.000 paarden aan boord. De 7,2-liter V8 met twee turbo’s levert een koppel van 1.200 Nm en sprint binnen de drie tellen naar de 100 km/u. 25 Millecavalli’s staan in de planning. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=iJU5hIZ2VGE[/embed]

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer