strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Aston Martin, Bugatti en Pikes Peak

29 juni 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Aston Martin in de rode cijfers, Fransman wint Pikes Peak en Bugatti Chiron wil 460 km/u klokken.

Aston Martin maakt weer verlies

Voor het vijfde jaar op rij heeft Aston Martin een verlies geleden. Over 2015 telden de rode cijfers op tot ruim 155 miljoen euro. Zo werden er 3.615 auto’s verkocht, een krimp van 46 stuks. De ommekeer wordt vanaf dit jaar verwacht, want in september staat de DB11 op stapel die het begin van een waar modellenoffensief aankondigt. In 2020 zal het complete gamma van Aston Marton vervangen zijn en bovendien introduceert het nieuwe modellen zoals sportsedans en een SUV.

Pikes Peak voor Romain Dumas

Niet topfavoriet Rhys Millen ging aan de haal met de overwinning in 2016-editie van ‘de race naar de wolken’, maar de Fransman Romain Dumas. In zijn Norma M20 RD snelde hij in 8 minuten en 51 seconden naar de top van Pikes Peak. Zijn tijd was de tweede tijd ooit gereden, maar nog altijd een stuk langzamer dan de 8 minuten en 13 seconden van Sébastien Loeb in 2013. Dumas won eerder al deze maand de 24 uur van Le Mans met Porsche. [embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=559&v=8ZbtDdf8Syo[/embed]

Bugatti Chiron wil 460 km/u op de teller

In de wereld van de supercars speelt het. Of beter gezegd: in de wereld van Bugatti. We hebben het natuurlijk over snelheidsrecord breken. In 2018 moet de Chiron het record van 431 km/u – neergezet door voorloper Veyron – verpulveren. Bugatti-topman Wolfgang Dürheimer denkt dat 460 km/u haalbaar is. Op zich zou dat wel passen bij een auto met liefst 1.500 pk.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer