blog dat op 7 mei een Tesla Model " /> blog dat op 7 mei een Tesla Model "> blog dat op 7 mei een Tesla Model "> CARROS Magazine - Eerste dodelijke ongeval met Tesla Autopil
strictly cars with character

Eerste dodelijke ongeval met Tesla Autopilot

1 juli 2016
Tesla Motors meldt op haar blog dat op 7 mei een Tesla Model S-rijder dodelijk is verongelukt terwijl hij zijn Autopilot aan had. Het is het eerste dodelijke ongeval in 200 miljoen kilometer. Tesla Motors heeft haar eerste grote tegenslag te pakken met haar Autopilot-modus. De semi-autonome technologie biedt bestuurders de mogelijkheid dat de auto zelf de besturing overneemt. De bestuurder moet dan nog wel zelf blijven opletten en de handen aan het stuur houden, meldt Tesla Motors op haar website.

Sensoren

Het ongeluk vond bijna twee maanden geleden plaats in Florida, maar is nu pas bekend gemaakt door Tesla Motors. Hoewel er nog onderzoek wordt gedaan naar de toedracht van het ongeval lijkt het erop dat de sensoren van de Model S de witte trailer van een vrachtwagen niet hebben gedetecteerd, waarna de auto onder de trailer is geschoven.

Semi-autonoom

Dit voorjaar liet Trent Victor, senior technisch leider in ongelukvermijding bij Volvo, al in een interview aan The Verge weten dat Tesla Motors haar Autopilot onterecht een volledig autonoom rij-systeem noemt. Volgens de techneut is de Autopilot semi-autonoom. Victor noemt het een niveau 3 van autonoom rijden, omdat de berijder zelf moet blijven opletten. Volvo werkt momenteel aan een niveau 4-systeem waarbij menselijke interventie niet meer nodig is.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer