strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Bentley, Mercedes-Benz en Jaguar Land Rover

11 juli 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Bentley wil elektrische Mulsanne voor China, Jaguar Land Rover introduceert elk jaar een gepeperd model en Mercedes-Benz legt Tesla Motors het vuur aan de schenen.

China ‘dwingt’ Bentley tot elektrische Mulsanne

China is dé groeimarkt voor bijna elk automerk. Maar China is ook heel erg streng als het om de luchtkwaliteit in haar steden gaat. Zo streng zelfs, dat je straks nog alleen de stad inkomt met een volledig elektrische auto, denkt Bentley. Het luxemerk overweegt daarom haar topmodel, de Mulsanne, van een stekker te voorzien.

Jaguar Land Rover belooft elk jaar een SVR

Het regent de komende jaren veel extreme modellen van Jaguar en Land Rover, want haar afdeling Special Vehicle Operations wil elk jaar zeker één SVR-model introduceren. Momenteel beschikken onder meer de F-Pace, XE en XF van Jaguar niet over een zeer sportieve uitvoering en bij Land Rover is ook nog wel wat ruimte voor extra pk’s. De 575 pk sterke Jaguar F-TYPE SVR is sinds deze zomer te vinden bij de dealer.

Mercedes-Benz maakt Tesla ongerust

De Tesla Model S kan zijn borst nat maken, want hij krijgt vanaf dit najaar concurrentie van een volledig elektrische Mercedes-Benz. Dat tekenden onze Australische collega's van Motoring op uit de mond van een communicatiechef van Mercedes-Benz Down Under. De Tesla-angsgegner zal in oktober op de autosalon van Parijs worden getoond.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer