strictly cars with character

Honda NSX komt in alle smaken

12 juli 2016
De Honda NSX verschijnt later dit jaar als hybride, maar dat zal niet de enige variant van de Japanse supercar zijn. Er komt een Type R, maar Honda denkt ook aan volledig elektrische variant, een versie met een conventionele brandstofmotor, een cabrio en een lichtgewicht NSX. De Honda NSX komt als hybride goed beslagen ten ijs. Het systeemvermogen van 581 pk wordt immers geput uit een 3,5-liter V6 én drie elektromotoren. Die moeten 1.725 kilo voorstuwen, maar dat is gezien de 0-100 km/u sprint in 3 seconden geen enkel probleem. Ook de topsnelheid van 308 km/u is er eentje die past bij het predicaat ‘supercar’.

Type R

Voor Honda is een versie van de NSX echter niet genoeg. Eerder ontvouwde het al haar plannen om ook met een Type R te komen. Het vermogen van deze overtreffende trap van de hybride-versie zou rond de 610 pk moeten meekrijgen en een stuk lichter zijn dankzij de toepassing van koolstofvezel onderdelen. In 2018 moet de Type R er zijn.

Vele vormen

Momenteel werkt Honda ook aan een volledig elektrische variant, een versie met een conventionele brandstofmotor, een cabrio en een lichtgewicht NSX. Of alle versies het schoppen tot de uiteindelijke productieversie is niet zeker, feit is wel dat Honda de NSX in meerdere vormen aan wil bieden. We hebben dan ook ruim een decennium moeten wachten tussen de eerst aankondiging van de NSX en het productierijpe model. [embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=0mJXCVRfOFw[/embed]

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer