strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Porsche, Brabus en Jaguar Land Rover

13 juli 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Porsche leent z’n V8 uit, snelle Smarts hebben een prijs en ook Jaguar Land Rover gaat autonoom rijden in de praktijk testen.

Porsche doneert ‘hart’ aan Bentley en Audi

De nieuwe 80 miljoen euro kostende motorenfabriek van Porsche gaat niet alleen V8’s bouwen voor eigen gebruik. Ook Bentley en Audi kunnen rekenen op de aluminium 4,0-liter V8 die tot 542 pk levert. De nieuwe V8 maakt zijn debuut in de Panamera Turbo dit najaar, maar zal vervolgens ook in de Bentley Mulsanne en Audi A8 terug te vinden zijn. Porsche bouwt 200 V8’s per dag. De V8-motoren zijn ontwikkeld om ook samen te kunnen werken met een elektrische aandrijving.

Smart Fortwo Brabus en Forfour Brabus geprijsd

De Smart Fortwo en Forfour zijn door Brabus onder handen genomen.  De tuner heeft het vermogen van de 0,9-liter driecilinder motor opgeschroefd naar 109 pk en een koppel van 170 Nm. Dat zorgt ervoor dat de Fortwo (Cabrio) voortaan net wel - en de Fortwo net niet - binnen de tien seconden van 0-100 km/u sprint. De sportieve Fortwo is vanaf 21.595 euro te bestellen, voor de Forfour moet 400 euro meer worden neergelegd. Extra sportiviteit biedt de Brabus Xclusive uitvoering (vanaf 25.395 euro) waartoe ondermeer sportstoelen in nappaleder behoren.

Ook Jaguar Land Rover gaat autonoom rijden in de praktijk testen

Het modewoord van 2016 is ‘autonoom rijden’. De ene na de andere autofabrikant wil laten zien dat het al ver is met de benodigde techniek en nu is het de beurt aan Jaguar Land Rover. In de omgeving van de fabriek in Solihull gaat het de komende vier jaar testen met honderd auto’s. Speerpunt ligt bij de communicatie van auto naar auto en van auto naar infrastructuur (zoals stoplichten en wegkantsystemen).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer