strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Audi, BMW en Volvo

15 juli 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Audi S4 is voorzien van een prijskaartje, BMW 3 Serie wordt volledig elektrisch en Volvo doet voorzichtig aan met de autonome auto.

Audi S4 heeft een prijs

De Audi S4 mag binnenkort de showroom uit vanaf 75.900 euro. Voor de S4 Avant dient minimaal 78.200 euro betaald te worden. Dan staat er een auto voor de deur met een 3.0-liter TFSI V6 die 354 pk aan vermogen levert en een koppel van 500 Nm. De 0-100 km/u sprint verloopt in 4,7 seconden voor de S4 en de snelle Avant doet daar tweetienden langer over.

BMW 3 Serie ook als EV

Volgens de Engelse website AutoExpress zal de nieuwe BMW 3 Serie ook leverbaar worden met een volledige elektrische aandrijving. Daarmee moet de volgende generatie vanaf 2018 te rijden zijn met conventionele brandstofmotor, als plug-in hybride en dus als volledige EV. Aan boord wordt een 90 kWh sterke accu verwacht, waarmee de elektrische actieradius tegen de 500 kilometer moet gaan lopen. De Engelsen weten op basis van gespreken met een bron binnen BMW ook te melden dat de 3 Serie deels uit koolstofvezel wordt opgebouwd, wat hem circa 80 kilo lichter maakt dan de huidige reeks.

Volvo gaat niet voor volledig autonoom rijden op korte termijn

Volvo was recent al streng over de Autopilot van Tesla en ook nu blijkt het niet direct een voorstander van een schijnveilige manier van volledig autonoom rijden. Topman Håkan Samuelsson heeft aan Autocar laten weten dat voor de nabije toekomst Volvo zich liever concentreert op gedeeltelijke autonomie van de auto. Daarbij moet de bestuurder kunnen vertrouwen op een automatische piloot, maar simpel zelf het stuur weer in handen kunnen nemen. Pas als de technologie zover is dat autonoom rijden volledig veilig is, wil Volvo haar auto’s ermee uitrusten.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer