strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Porsche, Bugatti, Lotus

27 juli 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Porsche 911 de komende tien jaar niet elektrisch, Bugatti Chiron komt niet als roadster en de nieuwe Lotus Elise wordt verwacht in 2020.

Porsche 911 nog zeker tien jaar stekkerloos

De elektrificatie van het wagenpark van menig sportwagenfabrikant doet de purist pijn aan het hart. Een V8, V10 of V12 moet het werk doen, niet een fluisterende elektromotor. Het stekker-geweld blijft de Porsche 911 voorlopig bespaard, belooft August Achleitner van Porsche. Volgens de 718 en 911-‘baas’ zal de 911 de komende tien jaar niet van een elektrische aandrijving worden voorzien. Dat Porsche echter wel oren heeft naar elektrificatie bewijst de –inmiddels al veelgeprezen - Mission E.

Bugatti Chiron niet als roadster

De Bugatti Veyron was leverbaar als flamboyante roadster, maar zijn opvolger – de Chiron – heeft geen ambities op dit gebied laat Sales en Marketing-chef Stefan Brungs weten. Een extra krachtige variant zoal de Veyron Super Sport zou er eventueel wel kunnen komen van de Chiron. En dat is dan wel weer opvallend, gezien de Chiron beschikt over een overweldigende 1.500 pk, in 2,2 seconden van 0-100 km/u sprint en een topsnelheid kent van 420 km/u.

Lotus Elise in 2020

Lotus is niet zo van de snelle modelopvolgingen. De eerste Lotus Elise stamt uit 1996 en in die twintig jaar zijn we nu pas bij de derde generatie aanbeland. In 2020 volgt er dan toch een nieuwe Elise. Deze vierde generatie volgt het vertrouwde recept van een lichtgewicht bouwwijze. De auto wordt wel wat breder weet Lotus al, want voor de Amerikaanse markt zijn zij-airbags verplicht. Of Lotus weer met Toyota gaat samenwerken voor de onderhuidse techniek is onbekend, al is de verwachting dat de Brit wederom Japans gaat.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer