strictly cars with character

Bristol is terug met de Bullet

28 juli 2016
Het Britse Bristol is terug en wel met de uiterst geslaagde Bullet. De lichtgewicht retro-klassieke speedster komt in een oplage van 70 stuks. De economische crisis heeft veel gerenommeerde autobouwers doen sneuvelen, maar nu we de wind weer in de rug hebben, krabbelen ze met dank aan nieuwe investeerders een voor een weer op. Zo ook het Britse Bristol. Om te vieren dat de autofabrikant weer alive and kicking is - en om nog even stil te staan bij het 70-jarig bestaan – bouwt het 70 exemplaren van de Bristol Bullet.

Fighter

Meer dan een decennium geleden kwam Bristol nog met de Fighter maar daarna was het angstaanjagend stil. De trotse Britten - met tientallen jaren bouwen van hoogwaardige auto’s in de genen - gingen failliet. Een jaar of vijf geleden was daar een nieuwe investeerder die wel geloofde in het karakteristieke merk en de Bristol Bullet is daar het eerste resultaat van.

Als een kogel

De Bullet – genaamd naar de gevechtsvlieger die het bedrijf in een ver verleden produceerde – belooft een bijzondere auto te zijn. Natuurlijk wordt hij met de hand gebouwd op Engelse bodem. In Chichester om precies te zijn. En natuurlijk komt hij in een exclusieve oplage van slechts 70 stuks. Maar hij is – ondanks z’n geslaagde klassieke looks – vooral opgetrokken uit modern lichtgewicht materiaal. Het chassis is van aluminium en de carrosserie bestaat uit koolstofvezel. Daardoor weegt de Bristol Bullet slechts 1.100 kilo. In combinatie met een 4,8-liter V8 van BMW doet de auto z’n naam dus eer aan. Als een kogel – de 0-100 km/u-sprint verloopt in 3,8 seconden – schiet hij uit de startblokken en accelereert door tot 250 km/u. En dat is weer precies even snel als de vliegende Bristol Bullet waar hij naar vernoemd is. De Bristol Bullet zal zo’n 300.000 euro gaan kosten.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer