strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Dino 206P Berlinette Speciale, Mercedes-Maybach en Porsche Exclusive

11 augustus 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Rétromobile 2017 verwelkomt een bijzonder model,  Mercedes-Maybach neemt een conceptcar van zes meter mee en Porsche Exclusive leeft zich uit.

Dino 206P Berlinette Speciale ster op Rétromobile

De volgende Rétromobile in Parijs is pas in februari, maar nu al worden mondjesmaat de modellen bekend die dan ter veiling worden aangeboden. Onder de pareltjes bevindt zich een Pininfarina Dino 206 P Berlinette Speciale, gebouwd op verzoek van Enzo Ferrari. Het unieke prototype stond sinds 1967 in het Musée de l’Automobile van Le Mans, maar is na bijna 50 jaar vrij om La Sarthe te verlaten.

Mercedes-Maybach concept strekt zich uit

Volgende week reist Mercedes-Maybach naar Pebble Beach af met een conceptcar die nauwelijks op een parkeerplaats past. De rode coupé die z’n werelddebuut maakt is bijna zes meter lang. Dat is bijvoorbeeld 80 centimeter meer dan de S-Klasse. De auto zal vooral een designoefening zijn en waarschijnlijk geen voorbode voor een productiemodel.

Porsche Exclusive gaat los

Voor de liefhebbers van de 911 in bijzondere uitvoeringen heeft Porsche Exclusive de Targa 4S Exclusive Design Edition klaar staan. Z’n etna-blauwe lakkleur leent de speciale Targa van de 356 B (T5) uit begin jaren zestig en combineert het met gouden metallic-elementen. Tot de fraaie details behoren onder meer een targa-logo in etna blauw op de Targa bar, 20-inch RS Spyder wielen in witgoud metallic en het grafietblauwe leder in het interieur.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer