strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Mercedes-Benz, Karma en McLaren

12 augustus 2016
De Carros Nieuwsflash van vrijdag 12 augustus: Mercedes-Benz lijkt te kiezen voor ‘EQ’, Fisker Karma keert terug als Chinees en de McLaren 688 High Sport is de overtreffende trap.

Elektrisch label Mercedes-Benz heet wellicht ‘EQ’

De naam voor het label dat Mercedes-Benz gaat opzetten om haar elektrisch aangedreven auto’s onder te brengen, lijkt EQ te worden. Het merk heeft recent namelijk de merknamen ‘Generation EQ’, ‘EQ Inside’ en ‘EQ Boost’ laten registreren net al de type-aanduidingen EQA, EQC, EQE, EQG en EQS. Mercedes-Benz wil voor 2020 minimaal twee elektrisch aangedreven sedans en twee SUV’s introduceren. Het zal om varianten gaan van bestaande modellen en als we de geregistreerde modelnamen bekijken, lijken dat de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse, G-Klasse en S-Klasse te zijn.

Fisker Karma reïncarneert als Chinees

In 2013 ging het Californische Fisker Automotive failliet en daarmee was de Fisker Karma verleden tijd. Het Chinese Wanxiang nam Fisker Automotive echter over en doopte het tot Karma Automotive. Nu blaast ze de Fisker Karma nieuw leven in met de Karma Revero. Over een maand wordt de Revero onthuld, maar vooralsnog lijken de Chinezen op uiterlijk gebied veel bij het oude te laten. Op technisch vlak verandert er wel het een en ander. De zonnepanelen op het dak blijven, maar die kunnen voortaan ook de accu’s opladen. Verder is de aandrijflijn voortaan afkomstig van BMW.

McLaren 688 High Sport als overtreffende trap

McLaren had al de bepaald niet kinderachtige 650S – met 650 pk – waarna de 675 LT volgde. Maar ook de 675 pk sterke variant moet weer een uitvoering boven zich dulden nu de McLaren 688 High Sport is gelekt. De 3,8-liter V8 levert een vermogen van 688 pk en de auto is 40 kilo lichter dan de 675 LT. De nodige splitters, spoilers en andere aerodynamische aanpassingen, moeten hem nog weer sensationeler maken dan z’n twee broertjes.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer