strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Lamborghini, Volvo en BMW

18 augustus 2016
De Carros Nieuwsflash van donderdag 18 augustus: Lamborghini toont de Centenario Roadster, Volvo en Uber kiezen voor samenwerking en BMW denkt aan 9 Serie.

Lamborghini viert eeuwfeest met extra Centenario’s

De Lamborghini Centenario Roadster krijgt vrijdag zijn onthulling in Pebble Beach. Het open model viert het eeuwfeest van Lamborghini mee in de vorm van een een exclusieve oplage van 20 stuks. Dit voorjaar onthulden de Italianen al de coupé-versie van de Centenario. De auto beschikt over een V12 met 770 pk en schiet in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u.

Volvo en Uber sluiten een pact

Volvo gaat samenwerken met Uber. Het idee is dat de Zweden autonome auto’s gaan bouwen die de taxi-dienst in kan gaan zetten in haar vloot. Met de samenwerking gaat een investering van 300 miljoen dollar gemoeid. De kans is groot dat de zelfrijdende auto’s voorzien zijn van een elektrische aandrijving, omdat het SPA-platform dat Volvo gaat gebruiken daar goed geschikt voor is. Over vijf jaar moeten de eerste autonome Volvo’s de weg opgaan.

BMW breidt naar boven toe uit

Over een tijdje kunnen we de 7 Serie niet langer het vlaggenschap noemen van BMW, want na de komst van een 8 Serie coupé lijkt de directie nu ook een klap te hebben gegeven op een 9 Serie. Met de 9 Serie wil BMW beter gaan concurreren met de Mercedes-Maybach S-klasse. Klinkt spannend, al zegt AutoBild dat het zal gaan om een verlengde 7 Serie voorzien van extra luxe features. Rond 2020 zal de 9 Serie op de markt moeten komen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer