strictly cars with character

Al het moois van Pebble Beach 2016

22 augustus 2016
Pebble Beach staat elk jaar weer garant voor spraakmakende introducties. Dit is de oogst van de meest recente editie:

Cadillac Escala

Met 5,34 meter is de Cadillac Escala – compleet met vierdeurs coupé-looks - een enorm gevaarte. Hij imponeert daarbij met z’n kloeke grille, gigantische 22-inch wielen en streng kijkende koplampunits. Aan boord huist een 4,2-liter twinturbo V8 waarvan Cadillac het vermogen niet prijs geeft, maar 500 pk lijkt niet te laag gegrepen. Echter, de Escala is een conceptmodel dat vooral de designrichting van het Amerikaanse merk voor de toekomst onderzoekt.

Lamborghini Centenario Roadster

Lamborghini vierde al zijn eeuwfeest met de Lamborghini Centenario. In Pebble Beach voegde het daar de Lamborghini Centenario Roadster aan toe. De open versie beschikt over een 6,5-liter V12 met 770 pk en snelt in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Er worden er slechts 20 van gebouwd.

BMW 2002 Hommage Concept

We zagen de BMW 2002 Hommage Concept al in stijlvol blauw zijn opwachting maken tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Om niet met lege handen naar Amerika te komen, voorzag BMW het eerbetoon aan de 2002 Turbo ditmaal van een ‘Turbomeister’-jasje als knipoog naar de Jagermeister-uitdossing van de jaren zeventig race-auto’s van het merk.

McLaren 570 GT ‘by MSO’

De McLaren 570 GT beschikt over behoorlijk wat glas. Dat is fraai om te zien maar verdraaid warm in de zon, blijkt in de praktijk. De McLaren 570 GT ‘by MSO’ toonde daarom in Californië niet alleen waartoe de McLaren Special Operations toe in staat is – speciale lakken, bekledingstoffen en accessoires – maar ook het instelbare 'Electro-Chromic'-dak dat in vijf gradaties licht doorlaat.

Vision Mercedes-Maybach 6

Het is slechts een conceptmodel, maar wel een hele bijzondere. De Vision Mercedes-Maybach 6 meet 5,7 meter en heeft een motorkap waar geen einde aan lijkt te komen. Als de motorkap open gaat, is er echter geen beul van een krachtbron te ontwaren – vier elektromotoren geven de Vision 750 pk aan vermogen– maar een gigantische kofferruimte.

Koenigsegg Agera XS

Koenigsegg is niet zo van de subtiliteiten, dus in Pebble Beach zagen we een Agera XS - een bijzondere variant op de Agera RS – voorzien van enorme achtervleugel en lak met diamantstof. De auto in Karosserie Orange beschikt over een 5,0-liter V8 met ruim 1.300 pk.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer