strictly cars with character

Tesla Model S P100D is razendsnel

24 augustus 2016
Tesla Motors heeft de komst van de Tesla Model S met een 100kWh groot accupakket bevestigd. In de vermaarde ‘Ludicrous Mode’ knalt de elektrische sedan van 0-100 km/u in 2,5 seconden. Op basis van Nederlandse RDW-gegevens konden we al opmaken dat de Tesla Model S – net als de Model X – een upgrade zou krijgen van 90kWh naar 100kWh. Nu Tesla Motors de toename van 10kWh heeft bevestigd voor de top-uitvoeringen, zijn ook de specs bekend. De Tesla Model S P100D kan voortaan 613 kilometer afleggen op één keer laden. Dat is dan wel de actieradius op basis van de Europese meetafspraken, want volgens de EPA cyclus haalt de auto slechts 315 mijl, ofwel ruim 500 kilometer. Allebei meer dan acceptabel, dat zeker.

Raketstart

Met 100kWh aan power aan boord belooft de ‘Ludicrous Mode’ – de raketstart – een ware attractie te worden. Tesla Motors beweert dat de Model S in 2,5 seconden van 0-100 km/u katapulteert. De Model X mag daar voortaan 2,9 seconden voor rekenen. Met de ongekende acceleratie komt de Model S in een illuster rijtje supersporters. Alleen de LaFerrari en de Porsche 918 Spyder zijn sneller, zegt Tesla Motors in het persbericht. De Bugatti Chiron is dat straks in ieder geval ook, al moet hij voor een sprint in 2,2 seconden wel een 1.500 pk sterke W16 meenemen. Wat sowieso geldt is dat de genoemde Ferrari, Porsche en Bugatti beduidend meer kosten dan 134.500 Amerikaanse dollar (dat is de prijs van de Model S in de VS). Je huidige Tesla Model S P90D Ludicrous upgraden is overigens ook mogelijk voor 20.000 dollar. Als je hem al besteld hebt, maar nog niet geleverd hebt gekregen, kost de upgrade 10.000 dollar.

Noot

Opvallend is dat Tesla Motors haar officiële persbericht afsluit met “De P100D Ludicrous is duidelijk een dure auto, maar we wilen benadrukken dat ieder verkocht exemplaar bijdraagt aan de ontwikkeling van de meer betaalbare Tesla Model 3.” Tsja, dat is wel weer heel eerlijk van het altijd eigenwijze Tesla.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer