strictly cars with character

Autoshow van Parijs: alvast een tipje van de sluier

25 augustus 2016
Dé internationale autoshow van dit najaar is natuurlijk de Mondial de l'Automobile in Parijs. Pas eind september gaan de deuren voor de pers open, maar van de volgende modellen lijkt de komst nu al (vrijwel) zeker.

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo zet de aanval op de Porsche Macan in met haar Stelvio. Een SUV die de twinturbo 2,9-liter V6 leent van de Giulia Quadrifoglio. Wellicht komt ook de snelle Stelvio in de buurt van de 500 pk-grens.

Audi Q5

De nieuwe Audi Q5 zal aan het eind van 2016 zijn opwachting maken in de showrooms en staat dus zeker in Parijs. Audi heeft bij de Q5 circa 100 kilo aan gewicht weten te besparen, wat hem een lichtvoetiger karakter moet geven. De huidige Audi SQ5 TDI plus

BMW X2

De BMW X2 zal veel onderdelen van de X1 lenen maar een stukje sportiever zijn. Het conceptmodel staat in Parijs.

Ferrari LaFerrari Aperta

De Ferrari LaFerrari zonder dak weet nog niet zeker of hij zich al wil tonen in de lichtstad, als de tijd wel al rijp is, dan doet de hybride Aperta dat net als z’n gesloten broer met 963 pk.

Land Rover Discovery

De Discovery van Land Rover is al weer de vijfde generatie. De nieuwe Discovery moet luxer, slanker en dankzij het gebruik veel aluminium ook lichter zijn dan zijn voorganger.

Mercedes-Benz elektrische SUV

Mercedes-Benz toont alvast z’n eerste volledige elektrische SUV als opmaat naar 2020, het jaar dat haar nieuwe EQ-label uit vier elektrische modellen moet bestaan. De concept is gebaseerd op de GLC-Klasse.

MINI Countryman

De nieuwe MINI Countryman staat in Parijs, maar of hij er ook als plug-in hybride zijn opwachting maakt, is niet zeker. Dat de Countryman ook een stekker krijgt, staat echter wel vast. De opvolger van de MINI Countryman komt ook als plug-in hybride

Porsche Panamera Sport Turismo

De nieuwe Porsche Panamera lijkt ook als shooting brake in de maak. Of Porsche die al tijdens de Mondial de l'Automobile toont, is ongewis, al zijn de kansen groot.

Elektrische Volkswagen

In 2019 wil Volkswagen met een nieuw, volledig elektrisch model op de proppen komen dat een actieradius heeft van minimaal 400 kilometer tot maximaal 600 kilometer (NEDC). De nog naamloze nieuwkomer belooft een trucje te doen door de interieurmaten van de Passat toe te passen in een model met de buitenmaten van een Golf. In Parijs zien we een concept die dat voor het eerst moet tonen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer