strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Pininfarina, Koenigsegg en Volvo

30 augustus 2016
De Carros Nieuwsflash van dinsdag 30 augustus: Pininfarina H2 Speed gaat kleinschalig in productie, er blinkt weer goud bij Koenigsegg en Volvo investeert flink in autonoom rijden.

Pininfarina H2 Speed Concept in productie

Op de Autosalon van Genève baarde Pininfarina opzien met de H2 Speed Concept. Een racer op waterstof die te extreem leek om ooit in productie te gaan. Nu gaat het designhuis er toch tien van bouwen. Niet voor de openbare weg, wel voor het circuit. De H2 Speed Concept beschikt over een vermogen van haast 500 pk en snelt in 3,4 seconden van 0-100 km/u. De H2 Speed zal 2,5 miljoen dollar kosten.

Wederom extreem: Koenigsegg Agera RS Naraya

Kopers van de Koenigsegg Agera RS houden wel van uitpakken. Recent zagen we nog de Koenigsegg Agera XS; een Agera RS-variant met een lak voorzien dan diamantstof, nu mogen we de Agera RS Naraya verwelkomen. De Koenigsegg Agera RS Naraya is de eerste Agera RS op Europese bodem en is voorzien van 18-karaats gouden accenten. De 5.0 biturbo V8 waarover de auto beschikt is met 1.176 pk eveneens lekker extreem.

Volvo legt meer nadruk op autonoom rijden

Volvo zet vol in op de ontwikkeling van autonoom rijden, want het gaat de komende tijd 400 nieuwe medewerkers aannemen op dit gebied. De Zweden zijn met name op zoek naar software-engineers. Eerder deze maand werd al bekend dat Volvo autonome auto’s gaat bouwen voor taxi-dienst Uber. Over vijf jaar moeten de eerste autonome Volvo’s de weg opgaan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer