strictly cars with character

Mercedes-AMG werkt aan een hypercar met F1-genen

31 augustus 2016
Een bron binnen het Mercedes AMG Petronas F1-team sprak dit weekeinde z’n mond voorbij: ook Mercedes-AMG werkt aan een hypercar met technologie uit de F1-renstal. Aston Martin en Red Bull willen hun AM-RB 001 in de zomer van 2018 af hebben, maar dan is de kans zeer groot dat ze er meteen al een concurrent bij hebben. Mercedes-AMG is namelijk al in een vergevorderd stadium met haar eigen hypercar vol met F1-technologie. Althans, dat beweert een bron uit Mercedes AMG Petronas F1-team. De auto moet al in 2017 aan de wereld getoond worden, het jaar waarin AMG haar 50-jarig jubileum viert.

1,6-liter V6 turbomotor

Volgens de bron wordt de auto voorzien van de 1,6-liter V6 turbomotor die in de huidige W07 F1 raceauto huist. Als het goed genoeg is voor Lewis Hamilton en Nico Rosberg, is het ook goed genoeg voor u, is de gedachten. De aandrijving beschikt over een systeem dat energie opvangt en hergebruikt, waardoor het totale vermogen tot (ver) boven de 1.000 pk oploopt. Er wordt ook gesproken over drie elektromotoren, een extra turbo en wellicht een grotere cilinderinhoud omdat de straatlegale racer zich niet hoeft te houden aan de F1-regulering.

4 miljoen

De verwachting is dat de looks van de nieuwe hypercar een mix is tussen een F1-wagen en een langeafstandsracer. Koolstofvezel en aluminium moeten de auto licht, doch ijzersterk maken. En omdat we het over een hypercar hebben zal de topsnelheid tegen de 400 km/u liggen bij een 0-100 km/u acceleratie in minder dan 2,5 tellen. Er worden 50 exemplaren van de hypercar gebouwd. Het prijskaartje? Dat begint bij 4 miljoen euro.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer