strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Bentley, Audi en Porsche

7 september 2016
De Carros Nieuwsflash van woensdag 7 september: Bentley Flying Spur krijgt vleugels, tweede generatie Audi A5 Sportback is een feit en speciale Porsche 911 Targa 4S heeft een prijs.

Net dat beetje extra: Bentley Flying Spur W12 S

De Bentley Flying Spur W12 is nu niet bepaald onder-gemotoriseerd met 625 pk en 800 Nm. Toch kan er altijd wat bij, dus nu introduceert Bentley de W12 S. De ‘S’ krijgt 10 pk en 20 Nm extra. Daarmee schiet de kolosale Flying Spur in 4,5 seconden van stilstand naar 100 km/u. Even doorjakkeren op de Autobahn is met de topsnelheid van 325 km/u ook geen lastige taak. De Bentley Flying Spur W12 S is te herkennen aan een donkere afwerking rond grille en koplampunits. Voor extra sportiviteit gelden de diffuser aan de achterzijde en een iets strakker afgesteld onderstel.

Tweede generatie Audi A5 Sportback toont zich

Al weer zeven jaar geleden is het dat we voor het eerst kennis mochten maken met de Audi A5 Sportback. Hoog tijd voor een opvolger, die Audi meebrengt naar de autosalon van Parijs later deze maand. De belangrijkste nieuwigheden aan de Audi A5 Sportback zijn de toegenomen binnenruimte, het compleet nieuwe onderstel en verder ontwikkelde rijassistentiesystemen. Het reguliere motorenpallet start bij 190 pk en loopt door tot 286 pk. Daarboven staat dan de Audi S5 Sportback met 354 pk en 500 Nm aan trekkracht. De Audi A5 Sportback staat begin 2017 in de showroom.

Porsche 911 Targa 4S Exclusive Design Edition heeft een prijs

Porsche Exclusive heeft zich weer flink uitgeleefd op de Porsche 911 Targa 4S met als resultaat de Exclusive Design Edition. Deze gelimiteerde Targa is uitgevoerd in Etnablauw, net zoals Porsche dat al deed voor de 356B in begin jaren zestig. Verder zijn de Targa-beugel, de 20-inch RS Spyder-wielen en de Porsche-logo’s op de flanken uitgevoerd in zijdeglans witgoud metallic. Voor Nederland zijn tien exemplaren van de Porsche 911 Targa 4S Exclusive Design Edition bestemd. De prijs is bepaald op € 206.400.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer