strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Karma, Caterham en Alfa Romeo

9 september 2016
De Carros Nieuwsflash van vrijdag 9 september: de Fisker Karma herleeft, Caterham terug naar de sixties en Alfa Romeo verslaat Porsche.

Zie hier: de Karma Revero

De Fisker Karma is gereïncarneerd als Karma Revero. Onder de nieuwe Chinese eigenaar is veel van de oude Karma overeind gebleven. Zo lijkt de Revero als twee druppels water op z’n voorganger en ook onderhuids is er weinig veranderd. De 260 pk sterke 2,0-liter turbomotor is still going strong. Het accupakket – de Revero is een hybride – kent voortaan een capaciteit van 21,4 kWh, precies 1 kWh meer dan voorheen. In 5,4 seconden snelt de Revero van de 100 km/u en de volledige elektrische actieradius bedraagt circa 80 kilometer.

Bij Caterham herleven de sixties

De Caterham Seven Sprint is een gelimiteerde versie van de Seven vol met retro-details. In de spatborden, wielen, het interieur en zelfs in de zes beschikbare lakkleuren herleven de jaren zestig. Een jaar of vijftig terug wilde Caterham de Sprint namelijk al bouwen, maar dat kwam er nooit van. Tot nu. De aanwezige krachtbron is de 90 pk sterke driecilinder van Suzuki die we ook kennen van de Seven 165.

Alfa Romeo verslaat Porsche

Een snel rondje op de Nürburgring geeft aanzien. Dus viel Alfa Romeo onlang met haar Giulia QV – 510 pk sterk – het ronderecord van de Porsche Panamera Turbo aan. De rondgang zou binnen de 7 minuut 38 moeten gebeuren en de snelle Giulia dook daar zelfs zes seconden onder. Voor het nageslacht maakten de Italianen er een video van. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=FhCk6dCB5b4[/embed]

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer