strictly cars with character

ŠKODA gaat sportief: de Octavia Combi RS 230 Business

15 september 2016
ŠKODA is nu niet het merk met een uitgesproken sportief imago. Integendeel. Daar moet de Octavia Combi RS 230 Business verandering in brengen. De ŠKODA Octavia Combi RS 230 Business heeft – de naam zegt het al – een vermogen van 230 pk. En dat maakt hem meteen de snelste productie-Octavia Combi ooit. De tweeliter turbomotor is goed voor 350 Nm aan koppel en sprint in 6,8 tellen van 0-100 km/u.

Rode remklauwen

De anders behoorlijk ingetogen ŠKODA Octavia Combi kruipt uit schulp door middel van een RS-design exterieur, een dubbele uitlaat en diffuser, het verlaagde sportonderstel, 19-inch lichtmetalen ‘Xtreme’ velgen, rode remklauwen, Bi-Xenon koplampen en diverse RS-logo’s. Bovendien is er te kiezen uit de lakkleuren Corrida Red uni, Steel Grey uni, Moon white metallic of Black Magic metallic. Vooral Corrida Red uni staat hem goed, bewijzen de eerste beelden.

Laptimer

In het interieur zijn onder meer een RS multifunctioneel sportstuur, met leer beklede en verwarmde sportstoelen, lichtmetalen pedalen, Performance mode select en de boordcomputer met laptimer te vinden. Eveneens standaard zijn een navigatiesysteem met WiFi, airconditioning met twee klimaatzones, Keyless entry en start, een licht- en vermoeidheidsassistent en een audiosysteem met 10 speakers. Duur is dat - invergelijking tot de concurrentie - allemaal niet, de prijzen van de ŠKODA Octavia Combi RS 230 Business starten namelijk al bij € 42.390,-.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer