strictly cars with character

Mercedes-AMG GT Roadster nu al onthuld

15 september 2016
Pas in Parijs later deze maand zou de Mercedes-AMG GT Roadster worden geopenbaard. Maar zover komt het niet. Zie hier al de Mercedes-AMG GT Roadster én GT C Roadster. De Mercedes-AMG GT-reeks begint nu echt omvangrijk te worden. Eerst werd er aan ‘pk-opbouw’ gedaan door na de GT ook de GT S en GT R te lanceren, nu komen daar de GT Roadster en de GT C Roadster bij. Eerder had Mercedes-AMG nog gezegd dat er geen open versies van de GT zouden verschijnen, maar is toch gezwicht voor de grote vraag.

Vermogen

De Mercedes-AMG GT Roadster is voorzien van een 462 pk sterke 4,0-liter V8 met twee turbo’s. Dat is gelijk aan de gesloten versie. De GT C Roadster heeft echter de beschikking over een vermogen dat we nog niet voorbij hebben zien komen. Zijn 557 pk is flink meer dan dat van de GT S maar aanzienlijk minder dan de 585 pk van de GT R. Het is nog altijd voldoende voor een 0-100 km/u sprint in 3,7 seconden. De Mercedes-AMG GT Roadster heeft daar vier tellen voor nodig. De topsnelheden zijn met 316 km/u om 302 km/u eveneens heel behoorlijk.

Elegantie vs kracht

Het verschil tussen de GT Roadster en GT C Roadster is meer dan het aantal pk's. De GT Roadster zet vooral in op elegantie en luxe, terwijl de GT C Roadster de sportieveling van de twee is. Hij is bijna 6 centimeter breder en voorzien van vier sturende wielen. Grotere luchtinlaten en een uitlaatsysteem dat meer geluid maakt zijn de overige elementen waarmee hij zich onderscheidt. De stoffen kap komt in drie kleuren: zwart, rood en beige. Prijzen zijn nog niet bekend, want er moet op de autosalon van Parijs nog wel iets te onthullen zijn.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer