strictly cars with character

Land Rover Discovery: alle ins and outs

29 september 2016
De eerste onthullingen van de Parijse autosalon zijn gedaan. Land Rover toonde haar nieuwe Discovery – de vijfde generatie in 27 jaar - en kon meldden dat de auto liefst 480 kilo lichter is geworden. Het is niet ongebruikelijk dat de nieuwste generatie van een model lichter is dan z’n voorganger. Een gewichtsbesparing van 80 tot 100 kilo wordt regelmatig gehaald. Dat de nieuwe Land Rover Discovery bijna een halve ton lichter is dan zijn voorvader is echter een zeldzaamheid. De SUV heeft zo extreem kunnen afslanken dankzij haar lichtgewichtconstructie van aluminium.

Dieselen

Tot het motorenpallet behoren twee viercilinder dieselmotoren met 180 en 240 pk. Een zescilinder met 258 pk is eveneens te bestellen, waarbij het koppel oploopt tot 600 Nm. Het benzine-aanbod bestaat uit de supercharged 3,0-liter V6 met 340 pk en 450 Nm. Die is met vanafprijzen van € 116.610,- ook meteen de duurste versie. Instappen in de 180 pk diesel kan – vanaf de lente - echter al vanaf € 74.560,-.

Slimme stoelen

Over drie zitrijen zijn zeven zitplaatsen verdeeld. De stoelopstelling is simpel te wijzigen via de smartphone. Intelligent Seat Fold-technologie noemt Land Rover dat. Op afstand is zo een bagaruimte tot wel 2.500 liter groot te verkrijgen. Verder ontbeert het de Land Rover Discovery niet aan semi-autonome veiligheidstechniek. Off-road staat de Discovery zijn mannetje met zijn doorwaadhoogte van 90 mm en All-Terrain Progress Control; een cruise-control voor weg-van-de-snelweg-omstandigheden. Voor wie de Discovery koopt om een boot of caravan te trekken - het maximaal toegestane aanhangergewicht is 3.500 kilo - krijgt hulp van Advanced Tow Assist waarmee achteruitrijden met aanhanger zeer simpel wordt. Last not but least heeft de nieuwe Discovery negen USB-poorten aan boord, zes 12-voltaansluitingen en een 4G-wifi-hotspot voor acht apparaten. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=vX-oimMcAr4[/embed]

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer