strictly cars with character

De Autosalon van Parijs in beeld

29 september 2016
De volgende modellen op de Autosalon van Parijs zullen we waarschijnlijk nooit op de openbare weg zien. Omdat het conceptmodellen zijn, omdat ze zeer zeldzaam zijn of omdat ze zijn bedoeld voor het circuit. Ze zijn er niet minder fraai om.

BMW Concept X2

De SUV met een coupélijn, daar heeft BMW er wel meer van. Er lijkt nu ook een sportiever ogende variant op de X1 aan te komen, getuige deze BMW Concept X2.

Audi RS 3 LMS

Audi presenteert in Parijs de RS 3 LMS, een racewagen voor klantenteams die actief zijn in de nieuwe TCR-categorie. De RS 3 LMS beschikt over een 243 kW/330 pk sterke 2.0 TFSI en sprint in 4,5 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid bedraagt 240 km/h.

Porsche 911 GT3 Cup

Met de nieuwe 911 GT3 Cup wil Porsche het komende raceseizoen weer schitteren op de circuits. De direct ingespoten 4,0-liter zescilinder boxermotor levert 485 pk aan vermogen.

Mercedes-Benz Generation EQ

En daar is-ie dan, de eerste Mercedes-Benz met EQ-label. Dat label is voorbehouden aan al haar volledig elektrisch aangedreven modellen in de toekomst. De Mercedes-Benz Generation EQ is een SUV gebouwd op het modulaire platform dat Mercedes-Benz gaat inzetten voor al haar elektro-modellen. De specs: 408 pk aan systeemvermogen, een koppel van 700 Nm en een actieradius van 500 kilometer.

LaFerrari Aperta

De open versie van de LaFerrari is allang uitverkocht, alle 209 stuks, maar toch wilde Ferrari haar pareltje nog even in Parijs tonen. Onderhuids de vertrouwde 6,3 liter V12 die samen met een elektromotor goed is voor een vermogen van 963 pk.

Renault TreZor

Gelijk in productie nemen is ons devies. Wat een plaatje is deze concept van de hand van Nederlander en designchef bij Renault Laurens van den Acker. Het elektromodel dankt zijn vermogen van 350 pk aan de elektromotor uit Renaults Formule E-racewagen.

Lexus UX Concept

De Lexus UX Concept heeft last van het Rivella-syndroom; ‘een beetje gek, maar wel lekker’. Hij is bonkig, gedrongen en heeft aan vouwen geen gebrek en toch klopt het aardig. En het interieur lijkt zo geleend te zijn uit de batmobiel.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer