strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Tesla Motors, Volvo en BMW

3 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van maandag 3 oktober: Model X geeft Tesla Motors mooie kwartaalcijfers, autonome Volvo gaat 9.000 euro meer kosten en volledig elektrische BMW X3 komt in 2019.

Model X stuwt kwartaalverkoop Tesla Motors

In het derde kwartaal van dit jaar heeft Tesla Motors wereldwijd bijna 24.500 auto’s afgeleverd. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toen werden er immers 11.580 Tesla’s aan de man gebracht. De groei is mede te danken aan de nieuwe Model X, waarvan er 8.700 werden verkocht in de afgelopen drie maanden. Tesla Motors telt in de verkoopcijfers alleen de auto’s mee die echt zijn afgeleverd. De 5.500 Tesla’s die onderweg waren naar hun nieuwe eigenaar zijn dus niet opgenomen in de kwartaalcijfers.

Autonome Volvo wordt circa 9.000 euro duurder

Al in 2020 wil Volvo haar eerste volledig autonome auto op de markt brengen. De Zweden weten ook hoeveel duurder haar zelfrijdende model moet zijn: zo’n 9.000 euro. Dat zei Volvo topman CEO Hakan Samuelsson immers op het Global Mobility Leadership Forum in Detroit. Samuelsson benadrukt dat het om een volledig automatische piloot gaat en geen tussenoplossing waarbij de persoon achter het stuur toch nog een oogje in het zeil moet houden.

Elektrische BMW X3 klaar in 2019

Een volledig elektrisch aangedreven BMW X3 moet in 2019 af zijn. Volgens topman Harald Krueger zal het een model zijn dat zowel in prijs als actieradius kan concurreren met overige elektro-modellen. Ook moet er een elektrische MINI tegen die tijd in de showroom staan. Momenteel heeft BMW elektrificatie toegepast op haar i3 en i8, alsmede op de plug- hybride versies van de BMW 2 Active Tourer, 3 Sedan, 7 Serie en de BMW X5.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer