strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Lynk&Co, Bentley en Volvo

5 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van woensdag 5 oktober: Lynk&Co wil Europese automarkt opschudden, Bentley begint met ‘brandstof-butler’ en Volvo groot in crossovers en SUV’s.

Geely introduceert Lynk&Co in Europa

Het Chinese Geely introduceert op 20 oktober haar nieuwe automerk Lynk&Co op de Europese markt. En dat is om twee redenen interessant. Ten eerste is Geely de eigenaar van Volvo, waarbij de vraag is of we ook Volvo-elementen zullen zien terugkomen bij het nieuwe merk. Ten tweede belooft Lynk&Co de wereld van mobiliteit te veranderen. In het huidige tijdperk lijkt dat er op te wijzen dat de voertuigen van Lynk&Co een hoge mate van connectiviteit hebben en wellicht ook snufjes die autonoom rijden dichterbij brengen. Een elektrische aandrijflijn is eveneens niet uit te sluiten.

Bentley doet proef met ‘brandstof-butler’

Dat Bentley haar berijders graag een luxe ervaring biedt, is bekend. De volgende stap die daarin wordt gezet is het aanbieden van een ‘brandstof-butler’. Op het moment dat er getankt moet worden, dan kan via een app de dienst ‘Filld for Bentley’ worden ingeschakeld, waarna er een aantal liter brandstof wordt langsgebracht. Als de proef slaagt wil Bentley de ‘brandstof-butler’ opnemen in haar connected car technologie. De auto meldt zich dan automatisch bij ‘Filld for Bentley’ als de tank leegraakt.

Volvo wordt merk van crossovers

Bij Volvo gaat de verkoop van SUV’s en crossovers zo goed, dat tegen 2020 een ruime meerderheid van de auto’s die het afzet tot deze groep behoort. Momenteel maken de XC- en Cross Country-modellen al iets meer dan de helft van de wereldwijde verkopen uit en dat zal alleen maar groeien als begin 2018 de XC40 wordt gelanceerd. Vorig jaar verkocht Volvo ruim 500.000 auto’s, waarvan haast 160.000 stuks het XC60-embleem droegen. Ook de XC90 kende een droomstart van 2016 met ruim 50.000 verkochte exemplaren in zes maanden tijd. De XC70 tekende in de eerse helft van dit jaar voor een plus van tien procent.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer