strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Mercedes-AMG, SCG en Ford

11 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van dinsdag 11 oktober: elektrische Mercedes-AMG bevestigd, SCG 003S toont z´n specs en Ford Mustang doet het goed in Europa.

AMG ook elektrisch

Tobias Moers, topman van AMG, heeft bevestigd dat het elektrificatie-offensief van Daimler ook betrekking heeft op de sportiefste modellen binnen het concern. De komst van een volledig elektrisch aangedreven AMG-model is een kwestie van tijd, volgens Moers. Een supersnelle EV op zeer korte termijn lijkt echter niet voor de hand te liggen, omdat de huidige accupakketten nog te zwaar zijn en ten kosten gaan van de handling en prestaties van de sportieveling. Mercedes-AMG liet op de 2012-editie van de Parijse autosalon wel al een SLS zien met elektrokracht. Met 740 pk aan vermogen en een 0-100 km/u sprint in 3,9 seconden gaf die SLS alvast een vooruitblik op de eerste elektrische Mercedes-AMG van de toekomst.

SGC 003S toont z´n specs

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) presenteert komend voorjaar op de Autosalon van Genève haar SCG 003S. De specificaties van de straatlegale versie zijn nu al bekend gemaakt. Aan boord is een 4,4-liter biturbo V8 met 760 pk waarmee de 003S in nog geen drie seconden van 0-100 km/u snelt. De 003S belooft de snelste auto ter wereld in bochten te zijn, alsdus Scuderia Cameron Glickenhaus. Met een vanafprijs van 1,1 miljoen euro is ook z´n prijskaartje bekend.

Ford Mustang doet het goed in Europa

De Ford Mustang werd nooit officieel in Europa gelanceerd. Tot de huidige generatie. En dat blijkt een gouden zet. De Mustang werd sinds z´n lancering medio 2015 al 21.000 maal op ons continent verkocht. Ruim éénderde daarvan rijdt in Duitsland rond. In Nederland werden ruim honderd exemplaren verkocht. Een flink stuk minder dan in België waar liefst 1.600 nieuwe Mustangs de showroom verlieten. Op de Amerikaanse thuismarkt ging het daarentegen flink minder met de Mustang, net als met de concurrerende muscle cars in zijn segment.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer