strictly cars with character

Lekker pittig: BMW M4 DTM Champion Edition

17 oktober 2016
Deze zomer ging BMW in de persoon van Marco Wittmann opnieuw aan de haal met de rijderstitel in het DTM. Het kampioenschapsfeestje wordt nu dunnetjes overgedaan in de vorm van de gelimiteerde BMW M4 DTM Champion Edition. De BMW M4 DTM Champion Edition komt in een wereldwijde oplage van 200 stuks en richt zich specifiek op BMW-rijders die ook wel eens een dagje willen sturen op het circuit. De BMW M4 DTM Champion Edition onderscheidt zich daarom duidelijk van de reguliere M4. Om te beginnen is het vermogen met 69 pk toegenomen naar 500 pk terwijl het motorkoppel 50 Nm wint en nu 600 Nm bedraagt. In 3,8 seconden heeft de kampioenseditie van de M4 vanuit stilstand de naald op 100 km/u staan, terwijl de top begrensd is op 305 km/u. Voor extra koeling zorgt de waterinjectietechnologie, die BMW M ook toepaste in de BMW M4 GTS. De techniek zorgt voor een vermogenstoename van 16 procent ten opzichte van BMW M4 in normale uitvoering.

Lichtgewicht

De motorkap, het dak, de instrumentenondersteuning en achterdiffuser zijn uitgevoerd in met koolstofvezel versterkt kunststof, waardoor het wagengewicht is afgenomen. In het sportuitlaatsysteem verwerkte BMW titanium om nog wat extra grammen winst te halen. De Michelin Pilot Sport Cup 2 high-performance banden zijn bedoeld voor circuitgebruik en de BMW M carbon keramische remschijven blijven ook bij veelvuldig remmen onvertraagd hun werk doen.  De schroefveerwielophanging is mechanisch op drie manieren verstelbaar, zodat elke coureur zijn ideale setting vindt. Op het gebied van aerodynamica bezit de BMW M4 DTM Champion Edition – uitgevoerd in de kleur Alpine White - over een front splitter, spiegelkappen, zijskirts, diffuser en aero flicks.

Spartaans?

De achterbank is uit de BMW M4 DTM Champion Edition gehaald en ingeruild voor een witte rolbeugel. Spartaans is de speciale M4 echter niet. De bestuurder en passagier nemen plaats in M Carbon kuipstoelen, in een interieur dat gekenmerkt wordt door een Alcantara/Merino lederen afwerking. Verder zijn een navigatiesysteem te vinden, airconditioning, adaptieve LED-koplampen en Park Distance Control (PDC). Begin 2017 komt een aantal exemplaren van de BMW M4 DTM Champion Edition naar Nederland. Prijzen starten bij € 188.000,-.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer