strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Rezvani, Mercedes-Benz en Tesla Motors

27 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van donderdag 27 oktober: Rezvani geeft z’n beest luxe, Mercedes-Benz G-Klasse gaat terug naar de basis en Tesla Motors schrijft zwarte cijfers.

Het beest is los bij Rezvani

Het Amerikaanse Rezvani noemt zijn nieuwe modellen steevast ‘Beast’. We zagen het beest onder meer al als X, X-Performance en Speedster verschijnen. Nu is er de Beast Alpha. Het is met 508 pk weer een echt Alfa-mannetje geworden, maar ditmaal is niet vergeten om de auto uit te voeren met de nodige luxe. Er is namelijk een heuse airco aanwezig, elektrisch bedienbare ramen en airbags. Het beest lijkt dus tegelijk een beetje getemd.

Mercedes-Benz G-Klasse Professional gaat ‘back to basics’

Door de jaren heen is de Mercedes-Benz G-Klasse veranderd van werkpaard naar luxepaard. Offroad stond hij nog wel z’n mannetje, maar het draaide in het interieur vooral om comfort. Met de G-Klasse Professional gaat Mercedes-Benz terug naar de basis. De meeste interieurverfraaïngen zijn achterwege gelaten, net als het multimediasysteem en elektrische ramen. Wie besluit ‘back to basics’ te gaan wordt beloond met een prijskaartje van ‘slechts’ 152.800 euro, exact 11.100 euro minder dan wat de reguliere Mercedes-Benz G-Klasse kost.

Tesla Motors in de plus

Tesla Motors komt vaak in het nieuws maar zelden met positieve bedrijfsresultaten. Nu kan het echter melden dat het zwarte cijfers heeft geschreven in het afgelopen derde kwartaal. De nettowinst van Tesla bedroeg 22 miljoen dollar. Het is de eerste keer sinds 2013 dat het bedrijf een kwartaalwinst kan overleggen. De verkoop van 25.000 modellen in het derde kwartaal zorgde voor een inkomstenstroom van 2,3 miljard dollar en dat is een verdubbeling ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar eerder. Voorman Elon Musk reageerde verheugd op het nieuws:  “It’s definitely one of the best moments in Tesla history.”

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer