strictly cars with character

Miami: een skyline vol automerken?

31 oktober 2016
Porsche Design opende deze zomer al haar eerste woontoren op Sunny Isles Beach in Miami. Het inspireert Aston Martin om hetzelfde te doen. In maart begint het met de bouw van haar Aston Martin Residences op Biscayne Boulevard Way. Een skyline vol automerken wordt langzaam een feit. Als in het voorjaar van 2017 de eerste steen wordt gelegd voor de Aston Martin Residences is dat geen unicum. Miami beschikt namelijk met de Porsche Design Tower al over een 60 verdiepingen tellende woontoren die de naam van een automerk draagt. Heel lang is de Porsche Design Tower nog niet open, sinds deze zomer pas, maar het Duitse prestigemerk verslaat ruim wel haar Britse concurrent die op z'n vroegst in 2021 de deuren kan openen van haar vastgoedproject.

De hoogste

De Aston Martin Residences woontoren beschikt dan wel over 66 verdiepingen, waarmee het de Porsche toren weer naar de kroon steekt. In totaal zijn er 390 woningen te vinden in het gebouw. Vanzelfsprekend zijn de woningen vooral bedoeld voor de rijken der aarde. Zo telt de woontoren straks zeven penthouses en een duplex penthouse met privé zwembaden en grote terrassen. Het Aston Martin design team ontwerpt het interieur van de gemeenschappelijke ruimten van het gebouw, zoals de lobby, de spa en de fitnessruimte. [caption id="attachment_17237" align="alignnone" width="800"] In de Porsche Design Tower parkeer een Porsche gewoon in je woonkamer.[/caption]

De meest luxe

De Porsche Design Tower telt 132 woningen, waarbij het penthouse ‘slechts’ 32,5 miljoen dollar kost. Het is voorzien van twee zwembaden en een ‘sky garage’ met ruimte voor vier Porsches. De auto’s worden met een glazen autolift – de ‘Dezervator’ -  tot in je appartement bezorgd. Net als bij Aston Martin verwent Porsche Design haar bewoners met een spa, maar er zijn ook een balzaal, een bioscoop en een game room met race-auto simulatoren ondergebracht in de woontoren.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer