strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Mercedes-Benz, Volvo en 'Duitsland aan de tol'

4 november 2016
De Carros Nieuwsflash van vrijdag 4 november: Mercedes-Benz EQ Concept rolt van de band in Bremen, Volvo V90 Cross Country voorzien van prijskaartje en Duitsland gaat zeer waarschijnlijk aan de tol.

Mercedes-Benz EQ Concept komt uit Bremen

In 2020 begint Mercedes-Benz met de productie van het eerste volledig elektrische model binnen de EQ-reeks. Dat model zal niet van de band rollen in een nieuw gebouwde fabriek ergens ver weg, maar in de oude vertrouwde productiefaciliteit van Mercedes-Benz in Bremen. Die is al sinds 1938 in gebruik, eerst door Borgward en vanaf 1969 door Mercedes-Benz zelf. Momenteel worden de C-Klasse, E-Klasse en GLC-Klasse gefabriceerd in de Noord-Duitsland.

Volvo V90 Cross Country start bij 63.675 euro

Audi heeft de Audi A6 Allroad, Mercedes-Benz sinds kort de E-klasse All-Terrain en Volvo doet het met de V90 Cross Country. Het zijn stuk voor stuk extra stoer uitziende versies van de bekende modellen voorzien van accenten die offroad-capaciteiten doen vermoeden. Volvo heeft vandaag de prijs van de Volvo V90 Cross Country bekendgemaakt. Voor de D4 AWD, een 190 pk sterke vierwielaangedreven diesel, moet 63.675 euro betaald worden. Aan de andere kant van de prijslijst staat de T6. Om te kunnen vertrouwen op zijn 320 pk, betaal je 77.675 euro.

Duitsland aan de tol

Vorig jaar werd het lot nog afgewend, maar nu lijken we er als toerist toch aan te moeten geloven: Duitsland gaat tol heffen. Volgens de Duitse Minister van Verkeer Alexander Dobrindt komt hij deze maand nog tot overeenstemming met de Europese Unie over het invoeren van de tolheffing. De reden dat de EU nu wel overstag lijkt te gaan is vanwege de aanpassing van het voorstel. De Duitse regering wilde namelijk eerst dat de eigen bevolking gecompenseerd zou worden voor de tolheffing door de wegenbelasting te verlagen. De EU stelde dat een dergelijk oplossing in strijd is met het principe van vrij verkeer. In het aangepaste voorstel krijgen alleen schonere auto’s compensatie. Foto: ANP

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer