strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Tesla Motors, Range Rover en Toyota

5 november 2016
De Carros Nieuwsflash van zaterdag 5 november: Tesla Model S P100D gaat records breken, Range Rover Sport Coupé laat steeds meer zien en Toyota Land Speed Cruiser imponeert.

Tesla Model S P100D wellicht nóg sneller

Voor de liefhebbers van een ordinair stoplichtsprintje is er goed nieuws. De Tesla Model S P100D zal na een upgrade waarschijnlijk nóg sneller van 0 naar 100 km/u schieten dan nu het geval. Met de Ludicrous Mode aan is daar momenteel 2,5 tel voor nodig, maar topman Elon Musk tweette al dat dit binnenkort overtroffen wordt. Als dat lukt, geeft de P100D zelfs de 1.500 pk sterke Bugatti Chiron het nakijken.

Range Rover Sport Coupé komt langzaam in beeld

Volgend jaar moet de Range Rover Sport Coupé zijn introductie krijgen. De SUV met sportieve gebogen daklijn heeft dan als taak om onder meer de BMW X6 en de Mercedes-Benz GLE Coupé het moeilijk te maken. De Duitse concurrentie kan nog wel eens een zware dobber krijgen aan de Range Rover Sport Coupé, omdat de auto slechts 1.800 kilo gaat wegen, dat is 400 kilo minder dan zijn tegenstrevers. Er bestaat een kans dat de nieuwkomer gelijk al beschikt over een volledige elektrische aandrijflijn, want daar wil Jaguar Land Rover binnenkort aan beginnen. Vrijwel zeker komt er een plug-in hybride variant. Bron: Autocar

Toyota Land Speed Cruiser is te bizar voor woorden

Wat krijg je als je de 5,7-liter V8 van de Land Cruiser voorziet van twee hele flinke turbo’s? Precies, een 2.000 pk sterke Toyota Land Speed Cruiser. Hoe snel de 0-100 km/u sprint verloopt, vertellen de Japanners niet, wel diens topsnelheid: 354 km/u. Daarmee is de extra gespierde Land Cruiser de rapste SUV wereldwijd. De Toyota-dealer zal hem echter niet in de showroom hebben staan, want de de krachtige Aziaat is alleen bedoeld om de tongen los te maken op de SEMA-tuningshow in Las Vegas. Om minder luchtweerstand te hebben zijn de buitenspiegels verwijderd en staat de Toyota Land Speed Cruiser dichter op het asfalt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer